fredag 6 februari 2015

Putin en ny Stalin!



Utvecklingen i Ukraina gör mig deprimerad, jag blir rent illamående när jag tänker på det. Nu åker paret Merkel och Hollande till Putin i Moskva och förhandlar. Förhandlar med en som inte säger sig vara part målet och över huvudet på regeringen i Ukraina.

För mig påminner detta på ett otrevligt sätt om München 1938, när Chamberlain och de allierade över huvudet på Tjeckoslovakinen förhandlade ”bort” Sudetlandet till Tyskland. Den sk  appeasementpolitiken medförde att Tjeckoslovakien blev helt försvarslöst för den Tyska invasionen som senare blev den naturliga följden.

Nu tycker väl en del att det är väl häftigt att genom detta resonemang på sätt å vis jämföra Putin med Hitler, men jämförelsen blir mer och mer adekvat. Efter att ha läst boken ”Giftlaboratoriet – Från Lenin till Putin” av Arkadij Vaksberg är jag ännu mer övertygad, inte bara om att Stalin och Beria var lika goda kålsupare som Hitler, eller t o m värre, men även att Putin är på mycket god väg att bli det. Den nuvarande ryska regimen har åter gjort Ryssland till en stat som tillämpar statsterrorim och gör det på ett omfattande sätt. Det är inte bara morden på den förre FSB-översten (tidigare KGB) och brittiske medborgaren Alexander Litvineneko och journalisten Anna Politovskaja samt mordförsöket på den Ukrainske politikern Viktor Jusjtjenko man har på sitt samvete i Kreml. Nej Listan är lång, oerhört lång. Om bara 10 % av vad Vaksberg beskriver är samt, är det oerhört och fasaväckande! Putin är på god väg att bli en ny Stalin och därför helt jämförbar med Hitler!

Northug

Northug behöver inte ta på sin fotboja förrän efter VM, ja faktiskt inte förrän skidsäsongen är slut. Var det någon som trodde något annat. Särbehandling? Näää inte då.