söndag 22 november 2015

Mitt nya "shack"

Nu är mitt nya shack klart och inflyttat. Shack är verkligen en befogat benämning eller hur?



Ca 1,5 ggr 1,5 m invändigt. Knapp ståhöjd. Antennen (Sandpiper) kom väldigt nära. Eventuellt måste jag flytta den, men man kan ha kort coax!

Inuti blev det så här:


Efter att ha varit QRT i en dryg vecka satte jag igång grejorna och det verkar vara conds, men det är även contest, både på foni och CW! Starka signaler på 15 m, men jag avvaktar någon dag till.

Till min förvåning så räcker min router hit upp till 3 våningen, trots att den står på markplanet. I alla fall om jag använder min iPad. Stenhusen här har ingen armering, De består bara av murade cementblock. Undrar hur bjälklagen ser ut......

onsdag 18 november 2015

Säg ifrån imamer!



Nu skall jag ge mig ut på ett politiskt minfält. I grunden har jag inget speciellt emot Islam. I grunden är islam inte värre än kristendomen eller judendomen. Alla tre ”bokens” religioner har samma problem. Möjligheten att genom att hänvisa till honom däruppe ”vårherren” kunna hitta på vilket fanstyg som helst.

Jag har inte större problem med böneutropare än med kyrkklockor och jag har, åtminstone tillfälligt, bott nära båda sorterna. Kyrkklockor är snarast mer störande om än inte lika ofta. 

Det brukar förekomma att man hänvisar till islam i könsstympningssammanhang, men det är ju i förment kristna länder i Östafrika som den värsta typen av könsstympning är vanligast.

Nu är det ju trots allt så att terroristerna inom Daesh (vägra kalla dessa för IS eller ISIS, de är bara terrorister och ingen stat! Namnet Daesh gillar de inte och just därför skall det användas) åberopar islam, Allah och Koranen Just nu i denna stund är de som vi uppmärksammar och måste uppmärksamma! Visst, kristendomen har genomfört hemskheter på ganska liknande sätt. Vi i Sverige vill gärna hylla Gustav II Adolf, men han deltog (dock inte så länge i hans fall) i ett av de värsta religionskrigen där båda parter ansågs sig ha den rätta läran. Fanatiska ortodoxa judar är ju en rent vansinnig yttring som ibland uppfört sig som rena terrorister, OSV!

Jag förstår att vettiga muslimer, och jag känner några, tycker det är jobbigt att ”vi kräver” att de skall ta tydligt avstånd från i detta fall Daesh, men jag skulle faktiskt vilja se att t ex alla Sveriges, ja Europas, imamer stod upp som en man och tydligt deklarerade sitt avstånd och påvisade för unga potentiella Daeshanhängare, att detta inte har med islam att göra! PLEASE!

Tillägg: Tydligen är den korrekta transkriberingen till svenska Daish, medan Daesh är motsvarande till Engelska. Jag rättar inte texten för det, men detta tillägg kan vara på sin plats.