torsdag 13 mars 2014

En supé i Paris



I går skulle jag och fru Marianne, som är på tillfälligt besök i Paris, festa till lite. Det finns flera mer eller mindre lyxiga restauranger helt nära vårt nuvarande favorithotell, i korsningen mellan Boulevarderna Bd Montparnasse och Bd Raspail. Det blev ostron. Vi beställde 6 ostron av tre sorter, storlek 3, pris mellan 15 och 20 € per halvdussin, lite beroende på sort. Det var Ostron från Normandie, Bretagne samt från Isle de Re. De senare därför att vi haft en fin semestervecka på den ön som f ö ligger nära Fort Bayard (stavningen?) och var lite nostalgiska. Till detta fick vi en del goda tillbehör och vi drack en enkel men god Pinot Gris från Alsace.  Vi fick in inte tre men fyra ggr 6 ostron, men varför inte. Det var således ytterligare en sort från Normandie tror jag. Lite oroliga blev vi när vi kom på att det fanns ostron för långt över 100€ per halvdussin på menyn. Efter en mycket god creme bruleé fick vi så notan. En bit över 180€! Hmm! Vi bet i det sura äpplet och betalade, men kollade en gång till och upptäckte att det inte var de ostron som vi inte beställt som stod för lejonparten, nej de var de från Isle de Re! Dessa visste vi kostade under 20€ per halvdussin, så vi tog kontakt igen med kyparen som kom med sin boss och snart kunde det konstateras att vi debiterats för inte 6 ostron från Isle de Re, utan 6*6=36 st och därmed betalat ca 90€ för mycket. Vi fick tillbaka det felaktigt betalade i kontanter. Sen upptäckte vi att vinet inte var med på notan, men det får väl finnas gränser för hur mycket man skall bråka med kyparna om, speciellt här i Paris där de är kända för att vara snorkiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar