torsdag 4 december 2014

Så blir det då extraval.

Nu tog väl Löfvén i så han nästan sprack. Visserligen är inte extravalet utlyst ännu, så det finns tid till nyår att ändra sig, men det är väl osannolikt. jag har hela tiden antagit att allianspartierna "mellan skål och vägg" talat om för herr Löfvén, att visst kan vi förhandla med dig och stödja er i flertalet frågor, men:

  • Vi måste först vara lite avvisande för att inte få allt för mycket stryk av våra väljare i nästa val. Väljarna ropar på samarbete, men straffar de partier som samarbetar (Tänk på de i S, MP och V! Egen kommentar).
  • Gör dig av med MP och bilda en egen minoritetsregering. MP-underlaget tillför ju egentligen inget ökat riksdagsstöd och det blir så många (symbol)frågor som låser sig med MP med i spelet.
Givet detta skall vi nog lösa detta dilemma. Så blev det dock inte

 Det är svårt att veta om turerna gått ungefär så och Löfvén spelar, eller om allianspartierna varit så totalt avvisande som han vill göra sken av. Att gårdagen innebar överdrifter och ohederliga påståenden är det nog inte bara K G Bergström som anser vid det här laget. Läs hans utmärkta och ovanligt skarpa krönika här. I dagens AB tar Lena Mellin upp samma tema, något mildare kanske, men bara något. Förhållandevis skarp kritik mot S-ledaren för att komma från det hållet.


Läs även Leif  G W Perssons spådom från (10 augusti) en månad före senaste valet valet, den var nästa rätt på alla punkter! Det han missade var att "unge Åkesson" skulle gå in i väggen och att Reinfeldt skulle avgå så snabbt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar