måndag 14 juli 2014

Löfven har trampat i det så kallade klaveret




Har Löfven klantat till det? Jo, i alla fall i mina ögon. Att i den pågående eskaleringen av konflikten i Palestina, främst på Gazaremsan, börja snacka om att Israel har rätt att försvara sig är ju rent löjeväckande. Vem har rätt att försvara sig? Den ockuperande eller den ockuperade? Har han överhuvudtaget noterat obalansen, hur många som dödas och skadas på respektive sida?


Bara för att ge något slags perspektiv: Antag, att motståndsrörelsen, när Norge var ockuperat under andra världskrigen, hade haft tillgång till raketartilleri, hade det då varit relevant att prata om att Tyskland hade rätt att försvara sig om den norska motståndsrörelsen använd raketer? Knappast! Nej Löfven nu har du trampat i klaveret och som statsvetaren Stig-Björn Ljunggren säger, det låter utav helvete när man trampar i klaveret och det låter lika eländigt när man försöker dra ut foten ur samma klaver.

I övrigt hade jag denna dag tänkt skriva ett mer antirationalistiskt, eller republikanskt, blogginlägg men det får vara tills vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar