onsdag 23 augusti 2017

Altanen så gott som klar

Jaaa, nu är det så gott som färdigt. Några små detaljer som skall justeras.


(Vy från väster)

Till exempel så skall överhandsknoparna på trossen ersättas med endera två fallrepsknopar, eller alternativt med beslag och fästas i två nya, mindre, stolpar vid respektive trapp. Så det kan  se ut så här ungefär (alternativet med fallrepsknop).


Bildresultat för fallrepsknop

Några fler bilder.

(Vy från sydväst) 


Trossen är nyligen uppackad och lite styv som synes. Efter att ha hängt ute ett tag och dessutom tagit upp lite fukt blir kurvan nog mer harmonisk, förhoppningsvis.

Vindskyddet i form av bambuväggen blev bra! Det visade sig dock att det täckte mer än de uppgivna  1,5 m per rulle (4 rullar), så det blev lite över på det sätt vi monterat glasväggen. Vi skulle kunna flytta glasväggen så att den slutar vid den branta trappen och på så sätt utnyttja bambuväggen lite mer. MEN, då skymmer vi mer av utsikten mot söder OCH vi får 12 "stygga" hål efter franskskruvarna som håller stolparna till glasväggen.

(Vy från sydsydost) 

En ide för att understryka den marina anknytningen, havet är ca 300 m bakom ryggen på fotografen i den här sista bilden, vore att montera en båtratt på stolpen i mitten på bilden ovan och helst även ett litet nakterhus. Vad sägs om det?

Så här blev det till slut med repet.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar