onsdag 23 januari 2013

Fortsatt kallt



Denna vinter ser ut att bli fortsatt kall. Till exempel anger den amerikanska långtidsprognosen från WSI att februari skall bli mycket kallare än normalt och mars kallare än normalt i den ”nordiska regionen” (utom av någon anledning Finland vad gäller mars).

Detta har givetvis redan i vanlig ordning kommenterads av ”klimataktivisterna” som varande ”precis vad man kan förvänta sig med anledning av den av människan orsakade globala klimatförändringen”!

Det spelar ingen roll vad som numera händer med vädret. Det stämmer alltid med klimatmodellerna för en global uppvärmning. Det spelar ingen roll om det är extremt varmt eller extremt kallt. Inte heller om det är torka eller översvämning i t ex östra Australien (det är dock känt att väderfenomenen El Niño/La Niña styr torka eller extrem nederbörd i den regionen). Allt går numera att förklara med ”klimatminskningen” ett ord som Åsa Romson, MP, uppfunnit och anväde i en radiointervju förra året (sic!)! F-n vet hur det går till.

Nåväl, allt tyder på att vintern fortsätter att vara kall någon vecka till i alla fall. Det Arktiska Oscillationsindexet, AO, är negativt och pekar fortsatt neråt.  Detta kan i och för sig ändra sig på en dryg vecka. Det andra indexet som påverkar vårt väder, NAO (North Atlantic Oscilation), är neutralt, så några kraftiga inbrott med lågtryck från Atlanten är nog inte heller att vänta på några dagar.  Den som lever får se, eller möjligen skotta snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar